Read The Letter for the King by Tonke Dragt Free Online


Ebook The Letter for the King by Tonke Dragt read! Book Title: The Letter for the King
Loaded: 2188 times
Reader ratings: 6.8
The author of the book: Tonke Dragt
Edition: David Fickling Books
Date of issue: August 25th 2015
ISBN: 0545819784
ISBN 13: 9780545819787
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 464 KB
City - Country: No data

Read full description of the books:Sixteen-year-old Tiuri must spend hours locked in a chapel in silent contemplation if he is to be knighted the next day. But as he waits by the light of a flickering candle, he hears a knock at the door and a voice desperately asking for help.

A secret letter must be delivered to King Unauwen across the Great Mountains—a letter upon which the fate of the entire kingdom depends. Tiuri has a vital role to play, one that might cost him his knighthood.

Tiuri’s journey will take him through dark, menacing forests, across treacherous rivers, to sinister castles and strange cities. He will encounter evil enemies who would kill to get the letter, but also the best of friends in the most unexpected places.

He must trust no one.

He must keep his true identity secret.

Above all, he must never reveal what is in the letter…

The Letter for the King is the thrilling story of one boy’s battle against evil, set in an enchanted world of chivalry, courage, and true friendship.


Download The Letter for the King PDF The Letter for the King PDF
Download The Letter for the King ERUB The Letter for the King PDF
Download The Letter for the King DOC The Letter for the King PDF
Download The Letter for the King TXT The Letter for the King PDFRead information about the author

Ebook The Letter for the King read Online!

Tonke Dragt werd in 1930 geboren in Indonesië, en heeft daar het grootste deel van haar jeugd doorgebracht. In 1942 kwam ze met haar moeder en twee zusjes terecht in een Jappenkamp, en daar heeft ze ontdekt dat ze ze kon ‘ontsnappen’ door verhalen te verzinnen. Ze schreef en tekende in eerder gebruikte uitgegumde schriftjes en zelfs op wc-papier, want er was bijna niets. Samen met een vriendinnetje maakte ze het ‘boek’ De jacht op de Touwkleurige.

Na de oorlog kwam het gezin naar Nederland. Tonke deed hier haar eindexamen van de middelbare school en ging naar de academie voor beeldende kunsten. Ze werd tekenlerares. Als de orde in haar klas verstoord dreigde te raken, begon ze altijd een verhaal te vertellen. En dan werd het muisstil. Ze organiseerde op school ook een spookverhalenschrijversclub, waar de meest griezelige dingen gebeurden!

In 1956 werd voor het eerst een verhaal van Tonke gepubliceerd, en daarna werden er steeds meer gevraagd. Ze kreeg het druk: overdag lesgeven en ’s avonds en vooral ’s nachts schrijven. In 1961 verscheen haar eerste boek: Verhalen van de tweelingbroers.

Een jaar later kwam De brief voor de koning, dat werd bekroond met de prijs voor het beste kinderboek van het jaar, een voorloper van de Gouden Griffel. Het kreeg ook een vervolg: Geheimen van het Wilde Woud.

De meeste kinderboekenschrijvers schreven in die tijd realistische verhalen, maar Tonke creëerde haar eigen werelden, zoals de Rijken van Dagonaut en Unauwen.

Het thema ‘tijd’ speelt vaak een rol in haar boeken. De hoofdpersoon van De torens van februari kan eens in de vier jaar, op schrikkeldag, naar een andere wereld reizen, en Torenhoog en mijlen breed speelt zich af in de toekomst. Het geheim van de klokkenmaker gaat over een tijdmachine – en vooral over de vraag wat er gebeurt als je daar niet heel voorzichtig mee omgaat…

Tonke houdt van poezen. Die geven haar de mogelijkheid een tijger te aaien. En tijgers intrigeren haar: Ogen van tijgers is niet voor niets geschreven!

Al haar poezen (en ze heeft er vele gehad) zijn op een bijzondere manier bij haar gekomen: aanloopkatten, eenzame katten als het baasje was overleden… Ze krijgen allemaal een naam die met een W begint. Wapperstaart, Woesti en Wicci de Winterpoes zijn de meest recente.
Reviews of the The Letter for the King


JENSON

A book that leaves nothing behind, no feelings, no thoughts.

LOGAN

Pozitivnenko, but naпve to the ugly.

EMMA

Total disappointment

OWEN

Why do I need to drive a phone number?

MEGAN

He does not stop applaud author and his works.
Add a comment
Download EBOOK The Letter for the King by Tonke Dragt Online free

PDF: the-letter-for-the-king.pdf The Letter for the King PDF
ERUB: the-letter-for-the-king.epub The Letter for the King ERUB
DOC: the-letter-for-the-king.doc The Letter for the King DOC
TXT: the-letter-for-the-king.txt The Letter for the King TXT